Iskolánk, a Don Bosco Iskola Kazincbarcikán működik a Magyar Katolikus Egyház egyik szerzetesrendje, a Szalézi Intézmény Fenntartónak köszönhetően.
A felvételnél fontos szempont, hogy a jelentkező fiatal és szülei fogadják el az iskolában folyó katolikus keresztény hitéleti nevelést.
Intézményünk országos beiskolázású.

Távolról érkező, vagy rászoruló fiataloknak felújított fiúkollégiumunkban biztosítunk elhelyezést.

Felvételi eljárás: A felvételi eredmény megállapítása az általános iskolai tanulmányi eredmény alapján történik. Írásbeli felvételi vizsga valamint szóbeli meghallgatás nincs.

Szakgimnáziumba (4+1 év) várjuk azokat a tanulókat, akik olyan szakmát választanak, amely érettségi vizsgához kötött. Ők érettségi után szerezhetnek szakképesítést.

Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást és az alulteljesítőkkel, lemaradókkal, a problémás, hátrányos helyzetű, a nehezen kezelhető, veszélyeztetett tanulókkal való felzárkóztató foglalkozást. Változatos módszerbeli megoldások segítségével a tanulók közt meglévő műveltségbeli, képességbeli különbségeket kezelni tudjuk, igyekszünk megteremteni az esélyegyenlőséget, hogy a választott iskolát eredményesen elvégezzék.

Választható szakgimnáziumi ágazatok:

  • szépészet (Fodrász )
  • nyomdaipar (Nyomdaipari technikus)
  • szociális (Kisgyermekgondozó-nevelő, Gyakorló ápoló, Pedagógiai- és családsegítő munkatárs)
  • Informatikai rendszerüzemeltető