HÍREK

Az Építők útján hónapok óta zajló épületfelújítás lassan a végéhez ér.

2020.május 4. hétfő, Kazincbarcika

A Don Bosco Szalézi Társasága 2018-ban vásárolta meg a 17-19. számú háztömb észak-keleti szárnyát és kötött megállapodást Kazincbarcika Város Önkormányzatával az ingatlan és az azt övező környezet teljes rendbetételére. A modern és új helyiségekkel kibővített házban kap majd otthont a kazincbarcikai szalézi közösség, a római katolikus plébánia, valamint az ifjúságnevelés. Ez az új helyszín, a város központjához és más szalézi intézményekhez is közel helyezkedik el – a Don Bosco Kollégium szomszédságában –, így néhány perces sétával elérhető a Don Bosco Sportközpont, a Szent Család templom, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium illetve a Don Bosco Általános Iskola és Szakiskola is.

- Küldetésünk az ifjúság oktatása és nevelése, s ebben a felújított épületben korszerű és modern környezetben folytathatjuk a már megkezdett munkánkat. Az új hittantermek és speciális közösségi terek, -  melyek kialakításra kerültek - még több lehetőséget fognak adni arra, hogy mi szaléziak, minél jobban szolgálhassuk a város ifjúságát és közösségét.

A teljes felújítás nemcsak az épületet érinti, hanem annak közvetlen környezetét is. A kivitelezési munkák befejezése a létesítmény tekintetében 2020. június végére várható. A környezet rendbetétele ezt követően kezdődik meg. Biztosak vagyunk abban, hogy a felújítás befejezése után a már most is gyönyörű Völgy-park ezáltal  még szebbé és rendezettebbé válik- tájékoztatott Vitális Gábor SDB c. apát, plébános.

Cikk: itt

Fotrrás: kolorline.hu