HÍREK

Bibliaolvasó verseny

2018.február 14. szerda, Kazincbarcika

Tolle, lege! Vedd és olvasd!

                                                                                                                                                        

Szent Ágostonhoz köthető a Bibliaolvasó verseny mottója, amely a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakgimnáziumban második alkalommal került megrendezésre 2018. február 14-én, hamvazó szerdán, a nagyböjt kezdetén.

A verseny szó talán nem a legmegfelelőbb kifejezés, hiszen a rendezvénynek az volt a célja, hogy a diákok ismerkedjenek a Bibliával, a Könyvek könyvével és örömmel olvassák azt.  Helyes erkölcsi értékeket és alapelveket, eligazítást és erőt merítsenek belőle, ugyanis a Szentírásban számos olyan csodálatos történet van, amely Isten szeretetéről és irgalmáról szól. Különösen fontos, hogy megismerjék az evangéliumokat, Jézus életét és tanítását és rendszeresen olvassák azt.  

Ennek megfelelően hittan órán közösen választottuk ki a részt vevő tanulókkal a versenyen olvasni kívánt szentírási részt, a tanulók egyéniségét, képességeit is figyelembe véve.  

A részt vevő iskolák közül a Don Bosco Iskola büszkélkedhetett a legtöbb, összesen 11 nevezett tanulóval. 8 tanuló az én felkészítésemmel készült a versenyre: Béres Vivien, Budai Barbara, Kreidl Viktória, Anga Orsolya, Szitai Martina, Farkas János, Trencsényi Ferenc, Trencsényi Sándor. A 10.a osztályból Fáklya Dominika, Mogyoró Vanessza és Váradi Melánia Szűcs Szabina tanárnő segítségével készült fel a versenyre.

Iskolánk tanulói nagyon szép teljesítményt nyújtottak  és valamennyien oklevélben és jutalomban részesültek. Méltán lehetünk büszkék Rájuk.

Kalina Istvánné

hittanár

Képek:https://photos.app.goo.gl/wZTO9UWlCveupcNw1