HÍREK

Jávorkút téli tábor

2018.január 17. szerda, Jávorkút

A téli Bükk csodálatos azonban havas jeges szerpentinen felfelé kapaszkodva nekünk, sofőröknek nem igen volt módunk ebben gyönyörködni. Molnár-Gál Béla Igazgató Úr és még néhányan később érkeztek, addig mi „úttörők” elfoglaltuk a szállást. Ráhangolódva a célra műsorunk egyik betétdalával köszöntöttük az érkezőket.

Ebéd után megkezdődtek a jókedvű ámde fárasztó próbák, gyorsan telt az idő eljött a „takarodó” ideje; ahogy ilyenkor lenni szokott bizony éjszakába nyúlóan. Szobámat osztályom (2/10/c) öt tagjával és Ganyi Ákoskával osztottam meg, humor és ökörködés ez ment sokáig. Ákoska kitalálta, hogy szellemeket lát néhányan beijedtek – fejükre húzott takaró; egyikük takarója alatt reggelig égett az akkus lámpa, persze reggel egybehangzóan kijelentették (Yxorn, Grafi, Tódi) ők nem a szellemektől féltek; hanem Ákoskától.

Újabb fárasztó próbák, újabb „takarodó” természetesen szellemhistóriákkal indítva melyekhez Igazgató Úr, Farkas Attila és jómagam szolgáltattuk a történeteket. Elalvás és ima előtt Ákoska még megígérte Yxornnak, hogy éjszaka „ráteszi” a szellemeket.

Miki „főzenészünk” annyira horkolt, hogy „kértem” forduljon a másik oldalára; még az ágyamig sem értem rákezdte Yxorn őt is meg kellett ráz… kérnem ne horkoljon. Az ágya mellé kéz közelbe készítve egy seprő, Tódi fejére húzva a takaró, Grafi takarója alatt ismét égett a „villany”. A hajnali órák egyikén Miki főzenész álmában megjegyzi „nem jó a zene…! A műsor összeállt, csupa jókedv és vidámság…!

A gyerkőcök fegyelmezettek és jók voltak soha rosszabbat! Hazaindultunk a szerpentin még a kopasznak (tehát nekem is) hajmeresztő volt. És végre otthon édes otthon…

Tapasztalat: SZUPCSI!

Kiss Dezső

Képek: https://photos.app.goo.gl/77wG20QELPdyjLo53