HÍREK

Közösségi nap a HIFI csoporttal a vasgyári plébánián

2017.november 24. péntek, Miskolc

2017.11.24-én Don Bosco Iskolánk hitéleti csoportjával közösségi napra indultunk Miskolc-Diósgyőr-Vasgyár Plébániára, hogy a lelki nap során jobban megismerjük egymást. A reggeli 8.00 órai gyülekezőre a csoport tagjai megérkeztek az iskola parkolójába, majd némi késéssel elindult az autóbuszunk Miskolcra.

A plébániát vezető Ferenc testvér szívélyesen fogadott bennünket, majd A. János atya vezetésével a lelki napra való ráhangolódás következett énekléssel és a szeretet himnusz megismerésével. Ezek után Tibor testvér segített minket rávezetni az öt szeretetnyelv, az életre szóló szeretet titkaira. Tízórai után három csoportra váltunk, és három különböző helyszínen folytattuk a napunkat Farkas Attila tanár úr, Tibor testvér és jómagam vezetésével. Szó volt a szavak erejéről, hogyan szólítom meg a másikat, odafigyelek és megbecsülöm a másik embert. Szünet gyanánt kézműves foglalkozáson vettünk részt Ági néni vezetésével, ahol a csapat minden tagja rózsafüzért és ajándékkártyát készített. Ebédre, nagy meglepetésünkre, óriás pizzák vártak a nagyteremben, melyek elfogyasztásával éhségünket csillapítottuk.

A program méltó lezárásaként szentmisén vettünk részt a kápolnában, ahol elcsendesedve hálát adtunk Istennek, és a mise keretén belül egymásnak ajándékozták a diákok a készített ajándékokat.

Morvai Anita, tanárnő

Képek: https://photos.app.goo.gl/hcdd3dFVfkB8E7aA2