HÍREK

HIFI kirándulás a Bél-kőre

2017.október 5. csütörtök, Bélapátfalva

HIFI kirándulás a Bél-kőre
Iskolánk hitéleti ifjúsági csoportjával kirándulásra és kincsvadászatra indultunk Bélapátfalvára. Lelkes csapatunkkal elindultunk, hogy felfedezzük a Bél-kőre vezető tanösvény rejtette kincseket, különlegességeket.
Andrásfalvy János, szalézi atya vezetésével csapatversenyt rendeztünk a tanösvényen. A legaktívabb gyerekek közül két akciócsoport alakult, akik előre mentek, hogy megpróbálják minél hamarabb végrehajtani a feladatot. Négy állomás volt, az első állomáson a János-hegy lábánál a feladat fekvőtámasz és guggolás végrehajtása volt. Minden állomásnál, a feladatok végrehajtását a csapatoknak fénykép és videó készítésével is meg kellett örökíteni.
A Szász-bércre érkezve különleges párnaláva követ fényképezhettek le a csapatok. Megtudtuk, hogy milyen különleges pillangóféle él itt a Bükkben és azt is, hogy mi a Boldogasszony papucsa.
A hozott szendvics mellé Fodorné Éva tanárnő anyukája készítette finom házi pogácsát fogyaszthattunk. Ezt követően az aszfaltút végére érkezve ketté vált csapatunk. A csapat nagyobb részével, akik még mindig bírták a túrát felmentünk a Bél-kő csúcsára, és onnan csodálatos panorámában volt részünk, a többiek visszasétáltak az apátsághoz.
A túra méltó lezárásaként igeliturgián vettünk részt az apátsági templomban, amibe már idegenvezetőnk is betekintést nyert, és tetszett neki az áhítatos, Tibor testvér vezette éneklés. Morvai Anita tanárnőék kiosztották az idézeteket, majd idegenvezetőnk kiváló, érdekes idegenvezetésben részesítette csapatunkat. Élményekkel megrakodva poroszkálhattunk vissza a buszhoz.

Kalina Istvánné, tanárnő