HÍREK

„Zrínyi és kora” Jubileumi Szavalóverseny

2017.február 28. kedd, Kazincbarcika

Nagy lelkesedéssel indultunk el, bár tudtuk, hogy a versenyen erős mezőnnyel szállunk szembe. Tulajdonképpen a szavalók többsége már többször, illetve más versenyen is előadott versekkel készült.

A gyerekek a verseny kezdetekor úgy érezték, nem rúghatnak labdába a többiekkel szemben. Többször kimentünk az iskola elé beszélgetni, hogy túllendüljenek a kezdeti sokkon. A beszélgetés azonban erőt öntött beléjük és „minden mindegy” alapon úgy döntöttek nekivágnak és megpróbálják a legtöbbet nyújtani.

Az idő rövidsége és a friss versek ellenére azonban eredményesen szerepeltünk. Benkő Ricsi szépen hangsúlyozta a verset, bár a próbákon inkább a szövegre koncentrált. Pócsi Anita az első vers elmondása után, a másodikat a szövegnek megfelelő játékossággal tudta előadni. Váradi Fanni is ügyesen szerepelt. Balog Rajmund hangja és kiállása azonban maradandó volt a zsűri számára is. Ő elhozta nekünk a harmadik helyezést. Mindhárom tanuló kapott emléklapot és dicséretet. A kisebb bakik, nem gyengítették a gyerekek teljesítményét, és képesek voltak újra felállni, amikor kellett.  A versek elmondása után a hangulat is oldódott és összebarátkoztak a többiekkel.

Összességében mindenki maradandó élményekkel, megerősödve tért vissza.

Sz.Sz.