HÍREK

Szalézi Pedagógiai Konferencia

2016.november 11. péntek, Kazincbarcika

A Szalézi Pedagógiai Konferencia megrendezésére a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban került sor.

 Az ünnepélyes köszöntőt és bevezető gondolatokat P. Ábrahám Béla tartományfőnök mondta el, majd színvonalas előadások következtek.

 Elsőként Bruno Ferrero beszélt arról, hogy a mese milyen szerepet játszott Don Bosco életében, majd egy másik érdekes előadás következett Feltis Alexandra tolmácsolásában, aki meseillusztrációval foglalkozik. Ő azt mutatta be, hogy a gyermekek életében, a mindennapjaikban mi a jelentősége, segítő szerepe a mesének és a színes illusztrációknak.

 A konferencia további folytatása három helyszínen zajlott, (Don Bosco Sportközpont, Don Bosco Iskola, Szalézi Gimnázium) ahol különböző szekcióüléseken vehettek részt a meghívott vendégek. A szekciók adott témák köré csoportosultak. Ilyen volt a testnevelés, nyelv, humán, szakképzés, osztályfőnöki és a természettudományos kérdések.

 A Don Bosco Iskolában a szakképzéssel kapcsolatos kérdésekre keresték a válaszokat a meghívott tanárok és előadók; mint a Meta – Don Bosco Szakgimnázium, Számalk – Szalézi Szakgimnázium és a Don Bosco Iskola képviselői.

 A Meta – Don Bosco Szakgimnáziumtól Somogyi Zsuzsa igazgató „Tendenciák a szakképzésben”, majd pedig Molnár – Gál Béla „Szalézi lelkiség a szakképzésben”című előadását hallgathatták végig a vendégek. A nap zárásaként kötetlen beszélgetés formájában oszthatták meg egymással gondolataikat a résztvevők.

Balogh Katalin

Képek: https://goo.gl/photos/nnVAseWkTNYxJKmi7