HÍREK

Szabad a pálya!

2015.november 12. csütörtök, Miskolc

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja „Szabad a pálya!” címmel, 15. alkalommal szervezte megpályaválasztási kiállításátnovember 12 és 13-án, Miskolcon a Generali Arénában, ahol mint minden éven, iskolánk most is részt vett kiállítóként. A rendezvényen 83 kiállító segítette a pályaválasztás, szakmaválasztás folyamatát a tanulók számára, lehetőséget teremtve, a képzők és a képzést keresők közötti közvetlen találkozásra.

A pályaválasztás előtt álló 7 és 8. osztályos tanulók tömege lehetett jelen e színvonalas eseményen, ahol a Don Bosco Iskola is bemutatta képzési struktúráját, kiemelve pár keresett szakmát. A Lőrincz Szilvia és Ruszó Alexandra Dóra 2/10/e osztályos tanulók szociális gondozó és ápoló szakmát ismerhették meg e szakma iránt érdeklődőkkel. A Kazincbarcikai Kenyérgyárban tanuló pék tanulóink termelői tevékenységét a tanulók által készített péksüteményekből összeállított termékkóstolóval prezentáltuk, míg a hegesztő szakma nehézségeibe pedig a hegesztő szimulátor kipróbálásával nyerhettek betekintést Juhász Attila hegesztő tanuló közreműködésével.

Intézményünk egy rövid műsorral lépett fel e jeles eseményen. Tanulóink zenés, énekes műsorral szórakoztatták a közönséget. Rácz Márk, Váradi Alex, Káló Milán, Lakatos Krisztofer, Kovács Dániel mutatta meg zenei tehetségét a közönségnek.