HÍREK

A Don Bosco Iskola kazincbarcikai oratóriumába járó gyerekek kirándulása a Miskolci Vadasparkba

2015.október 17. szombat, Miskolc

Az oratóriumot vezető szalézi szerzetesek és világi munkatársak közös vágya volt, hogy a hozzánk rendszeresen járó gyerekeket elvigyük kirándulni, mintegy jutalomként. Választásunk a Miskolci Vadasparkra esett.

Eljött a várva várt nap, 2015. október 17-e, szakadó esővel. A zord időjárás cseppet sem befolyásolta gyerekeink kalandvágyát, így a mintegy 25 fő általános és 10 fő középiskolás korú fiatalból illetve a 3 fő kísérő felnőttből álló csapatunk nekivágott az útnak. A 45 perces buszozás gyorsan, remek hangulatban telt.

Miskolcra érkezvén első állomásunk a minorita templom volt. A közelmúltban történt tűzeset miatt a vendéglátó ferences testvér egy csodaszép kápolnában biztosított helyet az Andrásfalvy János atya által celebrált misének. Sándor testvértől megtudhatták gyerekeink, mit jelent a szerzetes ruháját összekötő kötélen lévő hármas csomó (tisztaság, szegénység, engedelmesség). Persze a jó hangulatot itt is garantálták a fiatalok: volt, aki megjegyezte, hogy a mi iskolánkban is ugyanilyen szalézis énekeskönyvek vannak. Nem volt véletlen a felismerés, hiszen azokat mi vittük magunkkal. J

A vadasparkhoz érve Fülöp Tibor, szalézi testvér és Juhász Szabolcs vezetésével futóversenyt rendeztünk, a csúszós talaj nem jelentett problémát az ifjaknak. Eljött a várva várt pillanat, elkezdtük megnézni a Vadaspark „lakóit”, már – talán Don Bosco atyánk közbenjárásának köszönhetően – eső nélkül, szép időben. Egy-egy következő ketrec, állat megpillantásakor a gyerekek rögtön „ki ér oda hamarabb” versenyt rendeztek, így gyaníthatóan látogató csoportokhoz viszonyítva rekordidő alatt sikerült megtekinteni az egyébként látnivalóban gazdag állatkertet. J Visszaindulás előtt a gyerekeknek készített, reggel még túl soknak gondolt szendvics készletből az utolsó is elfogyott, de a délelőtti borús idő és a sok mozgás ellenére a koraesti hazaút is vidám hangulatban telt. Köszönjük ezt a jó kirándulást!

           

Nagy Anikó és Tina, oratoristák