HÍREK

Szalézi konferencia

2015.szeptember 17. csütörtök, Kazincbarcika

2015. 09. 17-én tartotta a Don Bosco Iskola tantestülete az év első Szalézi konferenciáját. Az új tanévre vonatkozó útmutatás fő gondolata: „Éljük át együtt Jézussal a Szentlélek kalandját.”

Nagyon fontos a hit megélése mind egyéni, mind közösségi szinten. A mindennapi életben ennek kell vezérelnie mindenkit, hogy jobb emberré, türelmes és segítő nevelővé válhassunk.

A 2016-os évet Ferenc pápa a 2016-os évre meghirdette az irgalmasság évét, melynek kapcsán egy olyan út bejárását szorgalmazza, mely a lelki megtéréssel kezdődik, középpontja pedig az Isten irgalmassága. „Nyíljunk meg egyénileg és közösen is Isten irgalmassága előtt, fogadjuk be kegyelmeit!”.

Andrássfalvy János atya elmondta, hogy Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök szándéka szerint az idei év az Oratórium éve lesz sok közös kirándulással, programmal és a gyerekek tehetségének kibontakoztatásával.

A konferencia utolsó harmadában P. Lukács István: A fiúk apostola című könyvét minden jelenlévő megkapta. János atya a gyerekeket és a nevelőket egyaránt motiváló részleteket olvasott fel a műből. Ezek az idézetek a Don Bosco-i elvekkel összhangban álló értékeket - a kitartás, a szívósság, a munka és tanulás fontosságát - hangsúlyozták.