HÍREK

Herbolyai játékok – Osztálynapok

2015.szeptember 7. hétfő, Kazincbarcika

A Don Bosco Iskola tanárai idén első alkalommal rendezték meg a Herbolyai játékokat, amelyből egy gólyatábor jellegű 3 napos program kerekedett. Az összes belépő új osztály – közel 180 tanuló – vett részt a rendezvényen.

A 3 nap alatt változatos feladatok várták a diákokat. Hét helyszínen zajlottak az események. A feladatok nagyon sokszínűek voltak és jó alkalmat adtak arra a gyerekeknek, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak, megismerkedjenek egymással és leendő tanáráraikkal. A rendezvény célja az volt, hogy a tanárok fel tudják mérni a diákok képességeit, de mindezt egy kicsit lazább és játékosabb formában, mint a tanórákon.

A program közös imával és énekléssel kezdődött mindhárom napon, majd a hét állomáson a gyerekek megmutathatták, hogy hogyan teljesítenek egyénileg illetve csapatban. A helyszíneken voltak matematikával, történelemmel, hittannal kapcsolatos kérdések, valamint a munkavédelem, a szövegértés, az egészséges életmód illetve a sport is szerepelt a témakörök között.

Mivel a diákok idén kezdték el tanulmányaikat az iskolában, így egymás megismerése, a csapatmunkában való részvétel, valamint a megfelelő magatartás és viselkedés kialakítása is nagy szerepet játszott a 3 nap során.

Voltak kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatok és olyanok is, akik kicsit felkészületlenebbeknek mutatkoztak, ám a lelkesedés töretlen volt. Fontos feladat lesz a tanárok számára, hogy a jól teljesítő diákokat még jobban ösztönözzék és az átlag vagy az az alatt teljesítőket pedig felzárkóztassák.

Mindhárom napon az első helyezett csoport egy óriáspizzát kapott, amellyel a társaikat is megvendégelhették.

A hangulat nagyon jó volt, a gyerekek pozitív hozzáállása pedig megalapozta ennek a rendezvénynek a létjogosultságát, így a következő években is tervezik a megrendezését.
Balogh Katalin