HÍREK

Tanévnyitó ünnepség

2015.szeptember 1. kedd, Kazincbarcika

A Don Bosco Iskola a Szent Család templomban tartotta a 2015/2016-os tanévnyitó ünnepségét. Az iskola régi és új diákjai szép számmal vettek részt a rendezvényen. Molnár-Gál Béla, az iskola igazgatója, Zoltán atya, János atya és Domonkos atya köszöntötte a diákokat. Az új tanulók megismerhették a Don Bosco Iskola szellemiségét, a régiek pedig már egy jól ismert és szeretett közösségbe kerültek vissza.

A közös imádság, a közös ének, a hit és a szeretet volt a vezérelve az ünnepségnek, melynek fő üzenete, hogy mindenkiben ott a tehetség, amit ki kell bontakoztatni: tanulással, odafigyeléssel, kitartással és egymás szeretetében. A tanárok feladata az, hogy észrevegyék és segítsék a gyerekek útját, hogy a tehetség ne vesszen el. Legyen ezeknek a gyerekeknek sikerélménye a tanév folyamán, jó eredmények szülessenek, és a közös munkát hittel és szeretettel tudják végezni, hogy minden, amit tanulnak az életük során, hasznukra váljon, tudjanak belőle „építkezni” és boldog emberek lehessenek.

A diákok egy kis műsorral készültek: Caramel egyik dalát adták elő, aminek a szövege hűen tükrözi a Don Bosco Iskola világát; azt az érzést, ami  belépve az iskola kapuján a diákokat fogadja:

„Ez lehet az a nap, amire vártam,

Ez az a hely, hol otthonra találtam.

Ez lehet az az út, amin járnom kell,

Ez az a dal, a dal, mi nem hagy el.”