HÍREK

Szalézi JátékEST

2015.február 28. szombat, Szalézi JátékEST Kazincbarcikán Don Bosco tiszteletére

2015. február 28-án, szombat délben kis csapatunk célba vette a Szaléz Szent Ferenc Gimnáziumot.

                Animátor társaimmal, Gábor testvérrel majd később János atyával érkezés után nekiláttunk a feladatok kiosztásának, elvégzésnek és a játékos programok előkészületeinek. Ez az idő is vidáman és nagy lelkesedéssel zajlott.

                A délután további része a programok kezdetéig izgalommal és a csapatok várakozásával telt el. A résztvevő csoportok tizenhét órától gyülekeztek a gimnázium előterében. Tizenhat 5-6 fős csapatot regisztráltunk, a korosztály változatos volt a hetedik osztálytól a tizedik osztályig. Jöttek hozzánk Sajókazáról Zoli atya vezetésével, Herbolyáról, a legtöbben a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumból, a Don Bosco Iskolábóll és a Kollégium is megtisztelt minket a jelenlétével.

                A sikeres regisztráció és a karszalagok kiosztása után az összegyűlt fiatalokat és kísérőiket a gimnázium vendégül látta egy kis hamburgerre, pogácsára és teára.

                A közös étkezés után imával folytattuk az eseménysorozatunkat. Ezt követően egy kis hangulat és vidámság kedv hozóként jégtörő és ismerkedő játékokkal kezdtünk. A jókedv fokozásaként szórakoztató sorversenyeket rendeztünk.

                A sorversenyek után kezdetét vette a húsz állomásos vetélkedőnk, melynek minden egyes állomása és feladata valamilyen módon Don Bosco életéhez és tevékenységeihez kapcsolódtak.

                A vetélkedőt követően az animátorok különféle bance-okat mutattak és tanítottak az összegyűlt fiatalságnak és felnőtteknek. Nagy öröm volt látni számomra a közel százhúsz fős vidám társaságot táncolni, jól érezték magukat és szórakoztak.

                A táncok alatt a gimnáziumi tanárok segítettek nekünk összeszámolni a csoportok megszerzett pontszámait, majd a győzteseket fél 10 körül hirdettük ki.

Személy szerint óriási élmény volt az egész nap és remélem, hogy mindazoknak is, akik részesei lehettek.

                Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak. Várjuk a folytatást és a lehetőséget arra, hogy még több ilyen játékestet tarthassunk.


Kapusztik Vivien, Don Boscós kisanimátor