HÍREK

„Szabad a pálya” Pályaválasztási Kiállítás Miskolc

2014.november 12. szerda, Miskolc

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja – folytatva a korábbi évek hagyományait – az idén is megrendezte a „Szabad a pálya” Pályaválasztási kiállítást 2014. november 12-13.-án a Miskolci Generáli Arénában, ahol iskolánk is bemutatkozhatott.


E rendezvény lehetőséget nyújtott a közép- és felsőfokú intézmények, iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli képző intézmények, gyakorlati képzőhelyek és munkáltatók bemutatkozására elsősorban az általános iskolás tanulókat megcélozva, de a középiskolások számára is kínáltak szakmaválasztási információkat.

Az érdeklődők száma a 2 nap alatt kb. 9-10.000 fő volt. A kiállításon szülők, tanárok és leendő diákok találkozhatnak az oktatási és képző intézményekkel.

Iskolánk egy kiállítási anyaggal vett rész, megmutatva ezzel a nálunk tanulható szakmák szépségét.  Különösen nagy sikere volt a hegesztő szimulátorunknak, melyet a hegesztő szakma iránt érdeklődő tanulók a helyszínen ki is próbálhattak Tatárka Gergely, Sándor Ákos, Szukonyik Attila tanulóink irányításával. Közel 500 érdeklődő próbálkozott ezen a hegesztési területen. A fodrász lányok, Berkes Andrea, és Lieber Fanni sem tétlenkedtek addig, fonásaikkal, színes tincsek készítésével, különböző fodrászati tevékenységükkel tették színvonalasabbá iskolánk bemutatását.

Intézményünkből is voltak látogatók e jeles kiállításon. A 7. és 8. osztály tekinthette meg a különböző iskolák bemutatkozását, segítséget kapva a pályaválasztásukhoz.

Tanulóink egy kis csoportja pedig műsorral emelte a rendezvény színvonalát. Kiss Katalin tanárnő felkészítésével a szakközépiskolás diákok léptek fel a színpadon megmutatva zenei tehetségüket, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét.