HÍREK

Kirándulás Csodák Palotája TÁMOP 3.3.9.

2014.június 11. szerda, Budapest

A TÁMOP 3.3.9-es pályázatának köszönhetően néhány nappal a tanév befejezése előtt, 2014. június 11-én a diákokkal Budapestre indultunk, ahol a Csodák Palotája volt az utazásunk célpontja. A korai időpont ellenére szép számban indultunk el az autóbusszal a főváros felé. A lassan fogyó kilométerkövek ellenére a klimatizált járműben kellemesen telt az idő, a gyerekek szívesen kínálták meg egymást az otthonról magukkal hozott édességgel és rágcsálni valóval. Némi bizonytalanság után örömmel vettük a Campona Bevásárlóközpontba történő megérkezésünket.

 

Az előzetes bejelentkezésünknek megfelelően fél tizenkettőkor bebocsátást nyertünk az 1993-ban létrejött és azóta folyamatosan működő tudományos kiállításra. A karszalagok átvétele után két óra állt a tanulók rendelkezésére, amit tartalmasan kis is használtak. A helyszín célja, hogy látványos, szórakoztató, közérthető és átélhető módon mutassa be a természet törvényeit, a fizika csodálatos és meghökkentő világát, amelynek messzemenően eleget is tesz korosztálytól függetlenül. A diákok élvezettel próbálták ki a játékokat, majd használatuk után elolvasták a tudományos hátterükre vonatkozó értekezést. A legnépszerűbb eszközök a teljesség igénye nélkül a következők voltak: légágyú, ködkamra, óriás zongora, alkotó inga, futópálya, coriolis-szoba, fakírágy stb. Látogatási időnk lejárta után jókedvűen és elégedetten távoztunk a Csodák Palotájából.

 

Az óránkra pillantva elérkezettnek láttuk az időt egy jól megérdemelt ebéd elfogyasztására. Az üres pocakok megtöltésére az M3-as kivezetőjén lévő KFC gyorséttermet választottuk. A különbözőféleképpen elkészült csirkehús ételek és 1-1 üdítőital, valamint fagylalt elfogyasztása után hazafelé vettük az útirányt.

 

Este hét óra után érkeztünk vissza épségben és kissé fáradtan, ám élményekben gazdagon az iskola parkolójába. A mentoráltak egybehangzó véleménye szerint is ez a nap méltó lezárása volt a 2013/2014-es tanévnek.