HÍREK

„ZZ-Tour” Zemlényi Zoltán előadása

2014.május 28. szerda, Kazincbarcika, Egressy Béni Művelődési Központ

„Vagy rajzoló leszek vagy kenus vagy zenész.” (Zemlényi Zoltán)

Író-olvasó találkozó

2014. május 28-án több osztályból érkeztek tanulók az Egressy Béni Városi Könyvtár olvasótermébe Zemlényi Zoltán negyedik könyvének megjelenése apropójából. A közel két órás beszélgetés alatt a korábban balesetet szenvedett író közvetlen és könnyed stílusban osztotta meg tapasztalatait megváltozott életével kapcsolatosan, úgy, hogy a gyerekek figyelme végig rászegeződött.

Olyan történeteket mesélt hallgatóságának, melyek egyáltalán nem hétköznapiak: Yoko Ono megvásárolta neki azt a lakást, ahonnan azt a fát nézhette, amibe szerelmes volt.

Mégis, hogyan történhetett, hogy egy átlagos fiatalnak egy Hopp-pal feje tetejére fordult az élete?

Profi kenus. Hajnal 5-kor kel, hogy rajzolhasson még iskolába indulás előtt, aztán folytatja a tanórákon, természetesen. Iskola után haverjaival zenekart szervez – dobol és énekel. Imádja a KISS-t és jampi frizurával hódol a Hungáriának. Villogó zöldön szalad át a zebrán, kenuedzésre siet. És jön a HOPP!

Zemlényi Zoltán országjáró turnéjával, előadásaival, egyszerű, jókedvű és őszinte személyiségével percről percre bizonyítja, hogy életünk alakulása csak azon múlik, mihez kezdünk vele. Fityiszt mutat a halálnak, az őt körülvevő embereknek, mindazoknak, akik hülyének nézik és lesajnálják. Örül és szeretettel hív mindenkit ebbe a boldog és őszinte, kerek-egész életbe; amit még egy agysérülés sem csorbíthat ki.

Lájkold a HOPPÁRÉZIMI.HU oldalt a Facebookon!