HÍREK

Kirándulás Sárospatak TÁMOP 3.3.9.

2014.május 20. kedd, Sárospatak, Sátoraljaújhely

2014. május 20-án két helyen is látogatást tettünk a TÁMOP 3.3.9-es pályázatnak köszönhetően a diákokkal. Elsőként Sárospatakra utaztunk, ahol a város legjelentősebb műemlékét, az ötszáz forintos hátoldalán is szereplő Sárospataki várat kerestük fel. Barangolásunkat tárlatvezető segítette, aki megmutatta a vár különféle helyiségeit az ebédlőtől kezdve egészen a lovagteremig, ahol az akusztikát kihasználva egyik tanulónk egy vidám énekkel is megörvendeztetett bennünket. A diákokra nagy hatást gyakoroltak a régi korok emlékei, elmélyülten hallgatták az idegenvezető történeteit is. Ezt követően a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumában tekintettük meg a „Rákócziak dicső kora” elnevezésű kiállítást.

Miután egy helyi vendéglőben elköltöttük az ízletes, három fogásos ebédünket, Sátoraljaújhelyre vezetett az utunk, ahol már a bobozásé volt a főszerep. A gyereknek olyan fergeteges élményben volt része, hogy a közel három óra alatt többen többször is vették a bátorságot a lecsúszáshoz.

Öt óra után a diákok már kifáradva, elpilledve, de élményekkel gazdagodva szálltak fel az autóbuszra, s alig várták, hogy egy kicsit aludhassanak a hazafelé vezető úton.