ESEMÉNYEK

HIFI-sek Egerben

2019.február 15. péntek

Kazincbarcika

Kazincbarcikán, 2019. február 15-én reggel 8:00 órakkor indultunk el a Don Bosco Iskolából János atya, Tibor testvér szervezésével. A buszon imádkoztunk: elmondtunk egy rózsafüzértizedet, énekeltünk szent éneket, hallottunk Eger város érdekességeiről. Miután megérkeztünk Egerbe egy szentmisével indítottunk, majd ismerkedős játékokkal folytattuk. Elmentünk 12:15 kor ebédelni, majd meglátogattuk a Don Bosco Nővéreket, akik nagyon sok érdekes dolgot mondtak, de még kis ajándékokat is kaptunk tőlük.  Meséltek arról, hogy milyen az ottani életük. Találkoztunk Ágnes nővérrel, aki beszélt hivatásáról, Elvira nővérrel, aki beszélt az egyetemista lány kollégiumról, ahol 105-en laknak. Még szombaton is voltunk náluk, amikor Kata nővérrel, ill. Elena nővérrel találkoztunk, az ottani legidősebb nővérrel, akinek ’56-os határátkeléséról szóló beszámolóját lélegzet visszafojtva hallgattuk.

Voltunk az Egri Várban is, ahol nagyon sok érdekes dolgot láthattunk: a 10. századi keresztelőkápolnát, ill. a későbbi korok fegyvereit a fegyvermustra kiállításon. Pompásan kisütött a nap, ezért sokat fényképezkedtünk.

Nekem nagyon tetszett ez a két napos kirándulás: csodálatos élmény volt, jó volt a közösség, az ennivaló, és az is, hogy bele tudtunk kapcsolódni az imákba, a játékokba, előadásokba. A párkapcsolat-szerelem-házasság témáról szólt nekünk Dezső bácsi és Éva néni, erről a témáról filmet is néztünk. Pl. volt olyan feladat, hogy írnunk kellett arról, hogy milyen legyen a férfi és milyen legyen a nő a házasságban, azután pedig tartani kellett egy kis beszámolót vagyis meg kellett osztani a gondolataidat a többiek előtt.  Amint említettem, ez egy csodálatos élmény volt, ajánlom ezt mindenkinek, hogy tervezzenek egy ilyen kirándulást, mint amin mi voltunk a Hifi Csoporttal.

Szitai Martina, HIFI-s

a Don Bosco Iskola végzős könyvkötő tanulója

Képek: https://photos.app.goo.gl/vwLvnDW8UBV5eC9K7