ESEMÉNYEK

Don Bosco Ünnep

2019.január 31. csütörtök

Kazincbarcika

Bosco Szent János tevékeny életét, amelyben oly kevés időt hagyott tétlenül, s oly sok jót tett a fiatalokért, 1888. január 31-én fejezte be itt a földön.Erre a napra emlékezve, az eddigi tradíciót követve, iskolánk tanulói a Szent Család templomban misén vettek részt, melyet Ábrahám Béla, tartományfőnök atya celebrált.  Beszédében visszatekintett Bosco János gyermekkorára, szentté válásának útját elemezte példaként állítva a diákok elé a nehézségek leküzdésében tanúsított türelmét és kitartását. Béla atya szerint, tudnunk kell, mi vezérel bennünket, mi a célunk, hogy képesek legyünk erőfeszítést tenni egy jobb élet reményében.

A Don Bosco Sportcsarnokban vidám jelenetek keretében, kiemelve iskolánk 25 éves fennállásának jelentőségét, fogalmazták meg a műsort adó diákok, milyen szeretetteljes és elfogadó légkör veszi őket körül a szalézi lelkiség otthonában, a Don Bosco Középiskolában.

Az ünnepség utolsó felvonásaként azok a tanulók részesülhettek jutalomban, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tanulmányi és gyakorlati munkájuk terén, a közösségi és kulturális életben illetve a sportban. A díjakat  Andrásfalvy János atya és Molnár-Gál Béla igazgató úr adták át.

Örömmel vettük , hogy ünnepségünket jelenlétükkel megtisztelték a szalézi család tagjai, a városi elöjárók és az oktatási illetve pedagógiai munkát segítő  intézmények vezetői, képviselői.

VRE

Képek: https://photos.app.goo.gl/BEoNF1o2t12YhBEM8