ESEMÉNYEK

Szarvaskői Don Boscós kirándulás

2018.augusztus 31. péntek

Szarvaskő

2018 augusztusának utolsó napján akár lehetett volna rossz idő is. A kirándulás azonban derűs volt – talán a buszon elmondott imáknak is köszönhetően? – mind az égen, mind a szívekben, Istennek legyen hála. A Don Bosco Iskola HIFI csoportjából és az oratóriumból útra kelt egy busznyi ifjú, szalézi szerzetesekkel, a fiatal kántorral,  munkatársakkal, és jómagammal, egy jelölttel, hogy meghódítsák a kék turista jelzés azon szakaszát, mely a Heves megyei regényes tájú Szarvaskő és Bélapátfalva között vezet. Mindez a Renovabis Alapítvány jóvoltából jöhetett létre.

                Szarvaskőn búcsúztunk el a buszvezető bácsitól és egy rövid, ám de legott meredek kaptatón felérve már madártávlatból csodálhattuk az igéző hegyláncok lomberdőtől bolyhos, hullámzó, mélyzöld vonalait. Mindaz, mi távolinak és kicsinynek tűnt fel szemünkben előszőr, onnan a kezdeti magaslatról, később a tereptárgyak valódi nagyságukban mintegy elnyeltek bennünket, így a hegy elnyelt bennünket, hasonlóképpen, mint a ciszterci templom a kőboltozatában, ahol imáinkat egyesítettük megemlékezvén indiai testvéreink árvíz hullámaitól hányattatott sorsáról.

                Bélapátfalván újra buszba helyezhettük eme kirándulástól megpróbált tagjainkat, de csak azt követően, hogy a monostor történelmi múltjából is kiokosodtunk egy, a helyszínen levetített ismeretterjesztő filmecske révén. Utunkat egy örömteli meglepetés szakította meg, mely erőinket egy éttermi betérő által töltötte fel, vagyis ebédeltünk. Eztán már csak a kedélyes hangulatban való hazatérés következett Kazincbarcikára.

Salamon Dániel, szalézi jelölt

Képek: https://photos.app.goo.gl/U64manTiT4bgsBZg9