ESEMÉNYEK

Szalagavató

2017.december 8. péntek

Kazincbarcika

A diákok segítségével felidézett Harsányi József vers nyitotta meg az idei szalagavató ünnepséget december 8-án a Don Bosco Sportcsarnokban, melyet jelenlétével megtisztelt Vitális Gábor, SDB plébános, a tartományfőnök vikáriusa is.

Honnan indultunk, és hol tartunk most? - tette fel a kérdést a műsorvezető a szalagtűzésre váró diákoknak, és javasolta nekik, készítsenek számvetést, milyen eredményekkel, érdemekkel büszkélkedhetnek, illetve milyen tekintetben kell változniuk, hogy sikeresen zárhassák ezt a tanévet, felkészülve a vizsgákra.

A szakgimnázium végzős diákjai a szalagavatói hagyományokat ápolva táncra perdültek, keringőjük méltósággal és kellő komolysággal alapozta meg az ünnepély hangulatát.  A műsorban szereplő szakközépiskolások eleget tettek Don Bosco kérésének is, és vidám jelenetekkel idézték fel iskolai hétköznapjaikat.

Molnár – Gál Béla igazgató úr beszédében egy történetet idézett, melynek erkölcsi mondanivalóját, miszerint a becsületes munka jelenti a biztos jövőt, szánta útravalóul a remélhetőleg sikeresen vizsgázó diákok tarsolyába.

VRE

Képek: https://photos.app.goo.gl/QV47gZ3h6iGHx0yG3