ESEMÉNYEK

Kollégiumi tanévnyitó

2017.október 2. hétfő

Kazincbarcika

A korábbi évek hagyományainak megfelelően ezen az éven is szentmisével egybekötött és műsoros esttel színesített tanévnyitó került megrendezésre 2017. október 2-án 19 órai kezdettel a Don Bosco Kollégiumban, amelyre tanulóink Robert atya és Tibor testvér lelkes vezetése mellett készültek. A meghívott kedves vendégeink között üdvözölhettük az iskola vezetését és a kollégisták osztályfőnökeit, tanárait is, akiket a nevelőtanárok és a kollégium dolgozói nagy szeretettel fogadtak.

Az est kezdetén a kollégium kápolnájában János atya által főcelebrált, meghitt szentmisén Robert atya prédikációjában szívhez szóló  gondolatokkal fordult a diákok és tanárok felé.  Egyben kérte Isten áldását ahhoz az együttműködéshez, és az azt tápláló katolikus keresztényi szeretethez, amely egy egyházi intézményünkben lényeges alapfeltétele az eredményes tanulmányok elvégzésének. Remélhetően a tanulókhoz is eljutott a szentbeszéd értékes és fontos üzenete.

Az est további részében a diákok két vidám – de egyben igencsak tanulságos - jelenetet is előadtak a vendégek nagy tetszését/derültségét, és nagy tapsot kiváltva. Ezután a kollégium nevelőiből, diákjaiból és szalézi atyákból és testvérekből összeállt 5 fős zenekar három régebbi közismert és népszerű zeneszámot /slágert adott elő, amely szintén hatalmas sikert aratott a hallgatóság körében.

A diákok és kedves vendégeink ezt követően Molnár-Gál Béla igazgató úr vezette ima után terített asztal mellett kóstolhatták meg a tiszteletükre készített finom tortákat, süteményeket és üdítőket, amelyekkel sikerült szó szerint is „megédesíteni” a barátsággal folytatott rövid beszélgetéseket; s ezzel zárult is a meghitt vendégváró est… Köszönjük Fenyvesi Dezsőnek és mindenkinek, aki adományával vagy megjelenésével támogatta az ünnepséget.

Az est legutolsó, befejező részében még néhányan egy kis testmozgással (csocsó, plng-pong) zárták a színvonalasan telt, emlékezetes és élménydús programot.

 

Szentirmai Zoltán, nevelőtanár


Képek: https://photos.app.goo.gl/hpCDb1nntU8DteWC3