ESEMÉNYEK

Pénz7

2017.március 10. péntek

Kazincbarcika

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által 2015-től megrendezett Pénz7- témahéthez iskolánk az idén ismét csatlakozott, melyet Európa szerte 23 országban, azonos időben 2017. Március 6-10. között rendeznek meg.

Az idei hét témája: A pénzügyi tudatosság és gazdálkodás jegyében- Bankoljunk okosan!

AZ ISKOLÁNKBAN osztályfőnöki tanórák keretében tartottunk tanórákat a pénzügyi tudatosság elősegítésére. A projekthét keretében több tanórát is kiegészített a diákoknak levetített „Ki mint vet úgy arat”- középiskolásoknak készült pár perces videó, ami jó bevezetése volt az egyes kapcsolódó tantárgyak óráihoz. (Matematika, Foglalkoztatás I.)

A Pénz7 témahétnek a vállalkozási téma- szükséglet és igény- tanórái is megvalósulásra kerültek a 2/10/g és 3/11/g  Pék osztályok tanóráin. A diákok nagyon élvezték a képzeletbeli űrutazás előkészületeit, gondosan összeválogatták az új bolygó meghódítása során felmerülő szükségleteket és igényeket.

A Pénz7 zárásaként 2017. Március 10-én, pénteken az 5. órában az informatika teremben  online vállalkozás játék versenyt rendeztünk a http://munka.org/vallalkozasjatek.honlap segítségével. A 18 nevező diák kipróbálhatta, hogy 30 nap alatt mennyi nyereséget tudnak elérni limonádéárusítással. A feladat során önállóan kellett meghatározniuk a termék összetételét, árát és a keresletnek megfelelően kellett értékesíteni a limonádékat.

A Pénz7 legsikeresebb vállalkozói Ajándékcsomaggal és oklevéllel gazdagodva térhettek haza:

I.    helyezett: Jónás Csaba 1/9/b

II.   helyezett: Jónás Péter 1/9/b

III.  helyezett: Borbély Ferenc 2/10/g osztályos tanulók.

Gratulálunk a nyerteseknek!


CS. J.

Képek: https://goo.gl/photos/2rnx7aWvYGSTKEM2A