ESEMÉNYEK

Szalézi konferencia

2015.november 4. szerda

Kazincbarcika

A november 4-ei konferencián Boldog Sándor István szalézi szerzetesről emlékeztünk meg, aki szolnoki születésű. A katolikus egyház Sándor Istvánt vértanúnak tekinti, mivel hitéért vállalta a halált. 2013. október 19-én Boldoggá avatták.

Szó esett egy másik kiemelkedő személyiségről is, aki nem más, mint Giménez Malla Boldog Ceferino, spanyolországi roma lókereskedő, akit mélyen vallásos meggyőződése miatt a republikánusok kivégezték a spanyol polgárháború idején. Mártírhalála okán II. János Pál pápa boldoggá avatta. El Pelére mint a romák patrónusára emlékezik a római katolikus egyház.

A konferencia további részében a Szalézi Kft. munkatársai mutatták be Lukács István: A fiúk apostola című könyv 3. fejezetét, amelynek címe: A kóborló Oratórium. Az előadás tartalmas és érdekes volt.

Megbeszéltük a hónap további programjait és teendőit, amelyek közül kiemelkedően fontos a november 6-ai szolnoki Pedagógiai Konferencia, a miskolci Pályaválasztási Kiállítás, amelyen az iskola is bemutatkozik, a Gólyaavató, aminek most folynak az előkészületei, és az iskolai Szalagavató, amire idén is nagyon készülnek a gyerekek.