ESEMÉNYEK

Diákfórum TÁMOP 3.3.9.

2013.június 9. vasárnap

Kazincbarcika

Idén június 4-én rendeztük meg iskolánkban a DÖK napot. A reggeli tájékoztatást követően mindenki megtekinthette a különböző állomáspontokat. A földszinti termek egyikében várta rajzverseny a jó kézügyességűek. Az udvaron lovagolhattak a gyerekek, a trambulinon pedig a végkimerülésig ugrálhattak. 

A Focipályán meccsen szurkolhattak a diákok, továbbá az asztaliteniszen is összemérhették tudásukat. A lányok kipróbálhatták a körömfestés technikáját, több tucatnyi körömlakk közül választhattak. A tornateremben tájboksz bemutatón láthatták a küzdő sport szépségét. Természetesen a programok közül az agytorna sem maradhatott el, hiszen a földszinti tantermekben sakkozhattak, s a memóriájukat is letesztelhették. A kerékpározni szeretők ügyességi versenyen szlalomozhattak, a kártyát kedvelőket pedig póker parti várta. A nap fénypontját a miskolci Romano Teatro Cigány Nemzetiségi Színtársulat hozta el számunkra. Az amatőr tagokból álló csoport testközeli és rendkívül szórakoztató műsorral lepett meg minket. Emberi érzésekre mutatott rá, a körülöttünk zajló konfliktusokra és az emberi elidegenedés kezelésére hívta fel a figyelmet ez a rendkívüli aktualitással bíró darab. 

A napot eredményhirdetés és egy finom ebéd zárta. 

Bár a diákokért rendeztük meg ezt a pompás programsorozatot, mégis a szépségét az adta, hogy oldott hangulatban tölthette el együtt azt a napot tanár és diák egyaránt.