ESEMÉNYEK

Testvériskolai kirándulás Aggteleken

2014.május 12. hétfő

Aggtelek, Színpetri

A testvériskolai kapcsolat kialakítását, és mélyítését szolgáló pályázat keretén belül harmadik alkalommal kirándult iskolai csoportunk./ 27 diák és 3 pedagógus/

Május 12-én és 13-án az Aggteleki Nemzeti Park csodálatos világa kínált látni és tennivalókat diákjainknak.

Az előző két alkalomtól azonban sokban különbözött a mostani. A testvériskola / Nyergesújfalu/ tanulóival közösen éltük át a kirándulás két napját. Közös volt a szállás, az étkezés, az utazás, a programok átélése, a játék, a vetélkedő.

A nevezetességek között a jósvafői barlang, a Szinpetriben megtekinthető Nagykönyv, a jósvafői Tájház és templom, valamint a Tengerszem és a Vörös tó jelentették a legfontosabbakat. A két napos program során bőven nyílt lehetőség a tanulók ismereteinek bővítésére, a figyelem és beszédfejlesztésre, a vizuális és auditív emlékezet mélyítésére. A szocializáció terén a kapcsolatteremtési képesség javításához, az alkalmazkodási és együttműködési készség fejlesztéséhez számos alkalmat kerestünk és találtunk, ugyanúgy, mint az önellátásban való aktív részvétel gyakorlásához.

A meghatározott feladatok mellett az ajánlott tevékenységek alkalmával is többször tapasztaltuk a két intézmény fiataljainak egymáshoz való közeledését, a feladatok közös vállalását, a siker feletti közös öröm érzését.

A diákok és mi felnőttek is kellemesen elfáradtunk, de a sok kedves emlék kárpótolt mindenért.

A tanulók nevében is köszönetünket fejezzük ki a pályázó iskola vezetésének és tantestületének, azért, hogy mi lehetünk a testvériskola.